HOME  |   SITEMAP  |   CONTACT  |   ZOEKEN
Eisen CWO Diploma's
Jeugdzeilen
Zwaardboot
Catamaran
Windsurfen
Kielboot
Roeien
Buitenboordmotor
Kajuitzeilen
Zeezeilen
Motorboot
Groot motorschip
Theoriediploma
 
 
 
 Jeugdzeilen eenmans/tweemans/jeugdcatamaran/jeugdkielboot I
Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.

 

Jeugdzeilen eenmans/tweemans/jeugdcatamaran/jeugdkielboot II
Cursisten, die deze opleiding willen volgen worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij Jeugdzeilen I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal etc. Aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.
 
Jeugdzeilen eenmans/tweemans/jeugdcatamaran/jeugdkielboot III
Het diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal Ún lagerwal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder redelijke omstandigheden, tot en met windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan.

 

De eisen voor Jeugdzeilen Eenmans is hier te downloaden

De eisen voor Jeugdzeilen Tweemans is hier te downloaden

De eisen voor Jeugdzeilen Catamaran is hier te downloaden

De eisen voor Jeugdzeilen Kielboot is hier te downloaden