Terug

CWO nieuwsbrief september 2017

Beste lezer,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van september 2017. In deze nieuwsbrief informeren wij je graag over de aanstaande verhuizing van het secretariaat naar de HISWA, de opleiders bijscholingsdagen in 2018 en geven wij een kort verslag vanuit de kwaliteitscommissie.

Verhuizing secretariaat per 1 november 2017
Het voorstel van het Watersportverbond om het secretariaat langer te blijven huisvesten, om de continuïteit van de CWO te waarborgen, kon helaas niet op steun rekenen vanuit de HISWA. Het Watersportverbond ziet zich dan ook genoodzaakt de uitvoering van het secretariaat per 1 november stop te zetten. Per 1 november 2017 zal het CWO secretariaat tot en met uiterlijk 30 april 2018, worden ondergebracht bij de HISWA in Amsterdam. In de komende maanden zal een besluit worden genomen over de definitieve locatie van het secretariaat.

Opleiders bijscholingsdagen 2018
In 2018 worden er twee bijscholingsdagen georganiseerd waarvan de eerste plaats zal vinden op zaterdag 27 januari, de tweede dag op zondag 25 november 2018. De bijscholing voor Opleiders dient minimaal eens in de twee jaar te worden gevolgd. De werkgroep ‘Opleiders bijscholingsdag’, bestaande uit Marijn Ferier, Hanneke Hengst, Jacob Weerman en Hendrik Postma, is al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van een uitdagende en leerzame invulling van deze dag. De werkgroep en het bestuur hoopt op een grote opkomst en vraagt jullie de website en nieuwsberichten goed in de gaten te houden over de locatie en de aanmeldprocedure.

Kwaliteitscommissie
Het zomerseizoen zit er weer op. Reden voor de kwaliteitscommissie (Christoffel van Hees, Frans Robertus, Jan Cees Kossen, Marijn Ferier, Lenneke Baas en Stef Gruythuisen) om weer bij elkaar te komen. Tijdens de vergadering heeft de Kwaliteitscommissie de vraag besproken of I4* zwaardboot tweemans ook CWO IV examens af mogen nemen in de zwaardboot eenmans. Volgens de huidige structuur mag dit niet. Het betreft hier namelijk twee verschillende disciplines. Tevens zal er de komende maanden verder worden nagedacht over de huidige diploma-lijnen en de manier om deze beter aan te laten sluiten bij verenigingen en vaarscholen.

Daarnaast wil de Kwaliteitscommissie je er op attenderen dat de overgangsregeling Kajuitzeilen naar Jachtzeilen (non) Tidal niet meer van kracht is. Mocht je een vraag aan de KC hebben of wil je graag meer duidelijkheid hebben over een specifiek onderwerp, dan kun je altijd contact opnemen met het secretariaat via info@cwo.nl.

Wij hopen je met deze nieuwsbrief voldoende te hebben geïnformeerd en wensen je nog mooie vaardagen dit najaar.

Met vriendelijke groet,

CWO bestuur